Marijke Kok – van Eekelen

GZ – Psycholoog, klinisch pedagoog & praktijkhouder

Over mij

Ik ben in 1973 afgestudeerd als klinisch pedagoog met de specialisatie ‘speltherapie en ouderbegeleiding’. In 1984 ben ik een zelfstandige praktijk gestart in Woerden. In de loop van de jaren is de praktijk uitgebreid met verschillende collega’s. Vervolgens is mijn dochter Evelien (GZ–psycholoog) in 2015 mede praktijkhouder geworden. Het is bijzonder om dit samen te kunnen doen en hiermee is de continuïteit van de praktijk ook in de toekomst gewaarborgd.

Ik behandel kinderen, jongeren en volwassenen. Ik ervaar het als heel inspirerend en afwisselend om op één dag cliënten te kunnen zien van 0 – 90+ jaar!

Ik werk met veel verschillende therapeutische technieken, zoals speltherapie, theraplay (met ouder en kind samen), symbooldrama, oplossingsgerichte therapie, cognitieve gedragstherapie en EMDR (ook bij heel jonge kinderen!).  Bij deze laatste methode maak ik ook vaak gebruik van de zogenaamde verhalenmethode voor de behandeling van preverbaal trauma. Dit betreft nare gebeurtenissen of bijvoorbeeld medische ingrepen die het kind op zeer jonge leeftijd heeft meegemaakt. Het kind heeft hier geen bewuste (verbale) herinneringen aan maar deze herinneringen liggen wel in het impliciete geheugen opgeslagen (‘The body keeps the score’, B. van der Kolk). Ze kunnen daarmee een aansturende rol spelen in de huidige problematiek.

Ik ben werkzaam op de locatie in Woerden (op maandag, dinsdag en woensdag).

GZ-psycholoog BIG 69049255125

Marijke Kok- van Eekelen